Призоваха ловците да спазват мерките срещу разпространението на чумата по свинете

  • 10 август 2019 13:35

  • 1892
  • 1
Призоваха ловците да спазват мерките срещу разпространението на чумата по свинете
© Министерство на земеделието

При откриването на ловния сезон на дребен пернат дивеч заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев призова ловците да прилагат мерките за неразпространение на Африканската чума по свинете /АЧС/, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/. Заместник-министър Добрев участва в инструктаж на ловците в землището на село Баново, община Суворово, област Варна. 

Пред ловците Атанас Добрев е подчертал, че ще трябва да се спазват и задължителни санитарно-хигиенни правила при напускане на ловните територии и преди навлизане в населени територии. Друга мярка, за която той е настоял, е при намиране на трупове на диви прасета или други животни, или такива с нетипично поведение, ловците да сигнализират незабавно като се обадят на телефон 112 или да информират най-близкото горско или ловно стопанство или дирекция по горите, за да се предприемат съответните действия, се посочва още в прессъобщението.

От МЗХГ уточняват, че у нас има 2795 ловни дружинки, 104 от тях няма да могат да ловуват към момента, предвид установените случаи на диви свине с АЧС.

Последвайте канала на

Novini.bg
1892 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мръвкари

2019.08.10 | 17:08

1

Ще има бой по де що мърда! Като за последно!

Добави коментар

Водещи новини