Армията също се включва в борбата с чумата по свинете

  • 17 юли 2019 13:37

  • 2523
  • 2
Армията също се включва в борбата с чумата по свинете
© Булфото (архив)

Армия, полиция и жандармерия се включват в борбата с африканската чума по свинете, стана ясно след среща между министъра на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, ръководството на Българската агенция по безопасност на храните, и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Две нови огнища – във Врачанско, и в Търговищко, са пламнали днес, съобщи земеделският министър. Към момента в страната има 15 огнища на заразени свине в лични стопанства, и 15 случая на диви свине. Взето е решение да се дават по 150 лв. на ловни дружинки за отстрел на диви свине в 20-километровата карантинна зона край огнищата. Засилва се контролът на всяка преминаваща кола в карантинната зона. До края на деня МОСВ ще оповестят мерки за борба с чумата в националните паркове.

Засилва се контролът по пристанищата, летищата и гарите. Всички съдове за смет ще бъдат старателно дезинфекцирани. МВР ще проверява със засилен контрол преминаващите автомобили по граничните пунктове. В карантинната зона ще се проверява и всяка кола, която пренася местни продукти и живи животни. 

Последвайте канала на

Novini.bg
2523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Седесарската чума ни мори

2019.07.17 | 14:34

1

африканската е бял кахър.

А трябваше да я обесим.

2019.07.17 | 16:18

2

Заразата от Драгалевската Чу ма вече 30г. бошува и резултаите са видими,но тепърва и правнуците ни ще берат ядове.

Добави коментар

Водещи новини