Румен Порожанов обсъди с мароканския си колега Азиз Ахануш възможностите за увеличаване на стокообмена

  • 17 април 2019 12:00

  • 229
  • 0
Румен Порожанов обсъди с мароканския си колега Азиз Ахануш възможностите за увеличаване на стокообмена
© МЗХГ

Министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в се срещна в град Мекнез със своя марокански колега Азиз Ахануш, министър на земеделието, рибарството, развитието на селските райони, водите и горите на Кралство Мароко.

Двамата обсъдиха възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни със селскостопански стоки и за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Във връзка с изпратения в началото на април т.г. образец на сертификат за комбинирани фуражи, добавки и суровини, предназначени за хранене на животни, министър Порожанов поиска съдействие за приоритетно разглеждане и одобряване на документацията.

Министърът проведе също среща с кандидата на Франция и на ЕС за поста Генерален директор на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) Катрин Жаслен-Ланел.

Министър Порожанов участва в откриването на 14-то издание на най-голямото на африканския континент Международно селскостопанско изложение SIAM, което се провежда от 16 до 21 април в Мекнез под патронажа на краля на Мароко и се посещава от над 1 милион души. Страна-партньор тази година е Конфедерация Швейцария.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини