Министър Порожанов обсъди с румънския си колега мерките срещу африканската чума по свинете

  • 29 март 2019 17:41

  • 331
  • 1
Министър Порожанов обсъди с румънския си колега мерките срещу африканската чума по свинете
© Министерски съвет

В рамките на заседанието на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Република България и Румъния, което се проведе на 29 март 2019 г., в Букурещ министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в проведе двустранна среща със своя румънски колега Петре Дая, министър на земеделието и развитието на селските райони на Румъния, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата обсъдиха актуалното състояние по преговорите за Общата селскостопанска политика след 2020 г. и въпросите, по които имат общи позиции. Понастоящем румънското председателство организира интензивни преговори по законодателните предложения на Европейската комисия във връзка с новата Обща селскостопанска политика на ЕС след 2020 г.

По отношение на Африканската чума по свинете министър Дая информира министър Порожанов за мерките, които румънската страна предприема за борба, наблюдение, ограничаване и ликвидиране на болестта АЧС.

Двамата министри обсъдиха и темата за биоикономиката, която е приоритет за Румънското председателство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Накокошинен

2019.03.29 | 18:06

1

На това момченце, от дясно на Порожанов, климатикът ли му духа във врата или ще бие всеки, който пипне оградата на министъра?

Добави коментар

Водещи новини