Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на мини мандри

  • 07 март 2019 14:18

  • 1358
  • 1
Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на мини мандри
© Pixabay

Малки и средни фермери ще получат подкрепа за изграждането на мини мандри. За целта Държавен фонд "Земеделие" отпуска 1,5 млн. лв. до 31 декември 2020 г., съобщиха от пресцентъра му. Фермерите ще могат да кандидатстват за държавната помощ от 18 март по предварително одобрената от Европейската комисия схема: "Инвестиции за закупуване или изграждане на обекти за преработка и/или обработка на сурово мляко". 

Целта но помощта е фермерите сами да преработват и реализират продукцията си на пазарите и така да увеличат доходите си. За целта кандидатите трябва да са регистрирани съгласно Наредба 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. След като бъдат одобрени, те ще могат да възстановяват до 50 процента от извършените разходи за изграждане на мини мандри. 

Максималният размер на помощта е до 60 000 лв. За отделните видове инвестиции са определени размери на максимално допустимите разходи. Ако кандидатите заявят, че ще извършат строително-монтажни дейности, крайният срок за реализация на инвестицията е до 18 месеца от датата на сключване на договора. Ако такива не са заложени, срокът за изпълнение на инвестицията е до 9 месеца от датата на подписване на контракта. Заявления за подпомагане ще се приемат в Областните дирекции на ДФ "Земеделие", по място на осъществяване на инвестицията. 
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А защо изядоха суджука без у*еп ?

2019.03.07 | 14:31

1

Цвък Молитвата,Цура Тъпото и Б.Тиквата да не са решили да хващат гората,след като бъдат изметени от властта,та така са се загрижили в последно време за мандраджиите!?

Добави коментар

Водещи новини