В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват мерки за биосигурност

  • 19 февруари 2019 14:34

  • 700
  • 0
В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват мерки за биосигурност
© Pixabay

В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват стриктно мерките за биосигурност, съобщиха от пресцентъра на областната управа след заседание на областната епизоотична комисия по повод новия случай на африканска чума при дивя свиня в землището на варненската община Девня.

В промишлените свинеферми в Добричкия регион е осигурен строг санитарен контрол за персонала, както и пропускателен режим в обектите, е посочил директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Борислав Каменов.

В Добричка област има осем промишлени обекта за отглеждане на свине като в най-големия комплекс - в село Козлодуйци, животните са около 50 000.

Общини, в които все още няма терени за загробване на животни, заразени с африканска чума, трябва да определят такива места, е сред мерките, разпоредени от областната епизоотична комисия. Ловът на диви свине приключи, но ловците трябва да продължат да следят за трупове на животни, за да не се допусне разпространение на африканска чума, посочват от областната управа.
 

Последвайте канала на

БТА
700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини