Ръст на исканията за земеделски кредити

  • 10 декември 2018 10:19

  • 771
  • 0
Ръст на исканията за земеделски кредити
©

В края на всяка календарна година малки фермери и големи земеделски стопани започват подготовка за подсигуряване на бизнеса си през следващия сезон. Голяма част от земеделците не получават субсидии, нямат дълга кредитна история  или достъпът им до банково кредитиране е силно ограничен, тъй като процедурите са тромави, а документацията, която се изисква от финансовите институции, е изключително тежка. Все повече земеделски производители търсят алтернативни източници  осигуряване на изгодно кредитиране, с което да финансират дейността си през следващата финансова година. Те разчитат изцяло на компании като „Агрион Финанс“, която да им помогне да развиват модерно и ефективно земеделие.

Финансиращото дружество, което е част от най-разпознаваемият земеделски бранд „Агрион“, отчита сериозен ръст на исканията за отпускане на кредити в края на годината. Компанията, която е сред най-активните на пазара на земеделски кредити,  разработи специализирани финансови продукти, които изцяло отговарят на нуждите на агробизнеса. „Агрион Финанс“ предлага на пазара стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на финансирането, което предлага „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността както на големите земеделски производители, така и на малките фермери“, съобщиха от ръководството на компанията. Дружеството не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. От „Агрион Финанс“ поясниха, че няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което Агрион Финанс иска в залог е земеделска земя. На нивите се прави безплатна оценка за пазарната им стойност.

Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти, казаха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

Едно от най-сериозните предимства на компанията е, че предлага до 100% финансиране на сделката при лизинг на земеделска земя. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела,  фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране“, казаха от „Агрион Финанс“. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.

Платен материал

 

Последвайте канала на

Novini.bg
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини