Румен Порожанов: Предприети са сериозни мерки на местата, където е констатиран птичи грип

  • 14 ноември 2018 16:58

  • 719
  • 1
Румен Порожанов: Предприети са сериозни мерки на местата, където е констатиран птичи грип
©

Земеделските производители в птицевъдния сектор имат определено кусур от гледна точка на тяхната биосигурност. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в пред журналисти по повод информацията за ново огнище на птичи грип в Старозагорска област.

„Мерките при поява на огнище на птичи грип са стандартни. Те са описани във всяка една заповед“, посочи министър Порожанов.

„Да, има проблем. Затова имаше и среща с производителите на водоплаващи птици миналата седмица, и не само с тях. Предприети са сериозни мерки там, където има открити антитела и заболяване, включително се проследява от къде са докарани партиди с патици за гушене, за да може да се спре зареждането. Да се направи дезинфекция, да се изчисти за няколко месеца и този проблем постепенно да се реши“, обясни министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иво

2018.11.14 | 18:37

1

Тоя направо ще ме разплаче. Цялото МЗХГ е порьчково и досега добре си играят ролята. Ако е за някой монополист ще си мьлчи като риба, а сега пак ще напьват малкото останали дребни притежатели на птици.

Добави коментар

Водещи новини