Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата

  • 14 ноември 2018 13:49

  • 858
  • 2
Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата
© Pixabay (архив)

Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово, за да се докаже или отхвърли наличието на заболяването чума по дребните преживни животни, поискаха адвокатите на собствениците на фермата. В Административния съд в Ямбол днес беше разгледана жалбата срещу заличаването на обекта. 

Пробите, взети от животните, да бъдат изпратени в акредитирана лаборатория извън страната, поиска адвокат Владимир Шейтанов.

Трябва да има сигурност, гаранции, че пробите ще бъдат взети по съответния надлежен начин и ще бъдат по съответния надлежен начин транспортирани до тези лаборатории, заяви Шейтанов, цитиран от БНР.

Според защитата, издадената заповед от шефа на Агенцията по безопасност на храните Дамян Илиев за евтаназиране на животните, както и всички следващи документи, включително и заповедта за заличаване на обекта, са нищожни, заяви адвокат Чакърова.

Когато има особено опасни заразни болести, преди това трябва да се свика щаба, трябва да излезе министърът съвместно с министъра на вътрешните работи с такава заповед, посочи адвокат Чакърова.

Според адвоката на Агенцията по безопасност на храните, заповедта на шефа на Областната агенцията в Ямбол д-р Николай Георгиев за заличаване на фермата в Болярово е законосъобразна и приложима и към момента. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2018.11.14 | 20:47

2

тая агенция да внимава къде СТъпва да не настъпи някоя МИНА тоВА Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и държавата да преглежда по надлежния ред ,да не БИ някои от Агенцията да се е заразил с ЕВРОПЕЙСКА БОЛЕСТ Щото после требува да го евтанизираме Ние

2018.11.14 | 19:27

1

айде ще избият още животинки

Добави коментар

Водещи новини