Национален фермерски пазар ще има в парка "Заимов" в София

  • 30 септември 2018 08:40

  • 2270
  • 1
Национален фермерски пазар ще има в парка "Заимов" в София
© Pixabay

За трета поредна година ще се състои Национален фермерски фестивал, организиран от "Пазари Юг" ЕАД, съвместно с "Хранкооп София" и със съдействието и подкрепата на Столичната община. Това съобщи пресцентърът на СО.
Форумът ще е в парка "Заимов" и се организира по модел на големите европейски столици.


Очаква се на фермерския фестивал да представят продукцията си над 120 производители на чиста храна, ще има и арт ателиета.

На гостите на пазара ще се предложат редица продукти със сезонни вкусове и аромати, изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на производителите.

На фестивала ще се представят работилници за ръчно направени сувенири, сапуни и козметика, ще има музика и добро настроение за всички. Над 10 000 посетители се очаква да се насладят на традиционния български вкус и традиции. Засиленият интерес към автентичните български земеделски продукти привлича стотици софиянци на фермерските пазари. Популярността на тези пазари расте, а клиентите търсят директния контакт с производителя, отбелязват от Столичната община.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анатема Аиду Ко

2018.09.30 | 10:26

1
До къде ни докара ДрагалЪвския Ман Гел!
Разграби Родината ни и я превърна в Катун!

Добави коментар

Водещи новини