В Разградско отглеждат все повече малини

  • 08 септември 2016 16:52

  • 4124
  • 0
В Разградско отглеждат все повече малини
© МЗХ

С 28 % са се увеличили площите в Разград, засети с малини през последните три години. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов при официалното откриване на изложението "Подкрепяме българското", съобщиха от ресорното министерство.

"Единственият начин нашите производители да бъдат конкурентоспособни, e да стимулираме потреблението на български стоки", обясни Костов.

По думите му, инициативата на МЗХ цели да стимулира потреблението на родни продукти. Той бе категоричен, че производителите трябва да се сдружават като по този начин да поставят своите условия не само пред изпълнителната власт, но и пред търговските си партньори.

Площадът "Момина сълза " в областния град събра близо 30 производители от района, които представиха традиционни продукти, сред които хляб и хлебни изделия, млечни продукти, плодове, зеленчуци, мед и други.

Свилен Костов се срещна с над 100 земеделски производители от областта. Пред тях той заяви, че Разград е типичен земеделски район и основните култури, които се отглеждат тук, са зърнено-житни. Сред дискутираните теми по време на срещата бяха развитието на сектор „Пчеларство”, както и текущите процедури по комасация на земята.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини