Министър Ангелкова е на работно посещение в Лондон

  • 04 ноември 2019 16:27

  • 326
  • 0
Министър Ангелкова е на работно посещение в Лондон
© Министерство на туризма

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard заминава на работно посещение в Лондон във връзка с откриването на 40-ото туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министърът на туризма ще проведе редица срещи с отговорни представители на сектора в рамките на борсата. Експото се провежда от 4 до 6 ноември и е най-голямото в света за професионалисти в туристическата индустрия. По време на форума министър Ангелкова ще участва в традиционната министерска среща на високо ниво, която в тазгодишното издание е посветена на темата „Технология за развитие на селските райони“. В програмата на посещението са предвидени и двустранни разговори с министрите на туризма на Египет, Великобритания и Малта, с ръководството на Саудитската комисия по туризъм и национално наследство, на Полската туристическа организация, с представители на авиокомпании, работещи с България, с медии и др. Министър Ангелкова ще разговаря и с Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) и председател на Консултативния съвет на Международната конференция за туризъм и инвестиции.

България е сред най-дългогодишните участници в лондонското изложение и през 2019 г. се представя с национален щанд от близо 300 кв. м под слогана Bulgaria - a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти - морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги - културно-исторически, балнео- и СПА, еко-, селски, гурме туризъм и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини