Първият планински веломаршрут в Трънско се открива в събота

  • 16 октомври 2019 09:51

  • 1018
  • 0
Първият планински веломаршрут в Трънско се открива в събота
© Pixabay

Първият планински веломаршрут в община Трън - "ВелоЕрул", ще бъде открит официално на 19 октомври, събота, съобщиха на БТА от Трънското туристическо дружество.

Маршрутът е с обща дължина 56 км. Трасето е фиксирано от Трънското туристическо дружество през лятото на 2019 г. Проектът е финансиран от френското посолство у нас, както и със собствени средства от членовете на туристическото дружество.

Изграден е изцяло с доброволен труд и със съдействието на община Трън.

Маршрутът има две части, които са с една начална точка - село Глоговица. Редуват се изкачвания и спускания, преминава се през обширни поляни, както и през стари букови гори с дебела сянка.

Маршрутът минава през село Ерул - едно от най-високо разположените села в Западна България /1200 м/, от което се откриват красиви панорамни гледки към планини в България и Сърбия, и достига до с. Бусинци, известно със забележителната Бусинска керамика и нейния музей.

Веломаршрутът е подходящ за широк кръг почитатели на планинското колоездене, които желаят да се докоснат до едно от най-красивите кътчета на България. Най-добрият сезон за посещение е от април-май до септември-октомври

Последвайте канала на

БТА
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини