Спад на летния туризъм в Бургаска област

  • 05 октомври 2019 12:29

  • 2267
  • 4
Спад на летния туризъм в Бургаска област
© Булфото (архив)

Спад на летния туризъм в Бургаска област с 20% за месец септември спрямо същия период през 2018 година. Това сочат данните на Регионалната бургаска туристическа камара.

Спадът се дължи на фалита на германски туроператор, пренасочване на туристопотоците към Турция, Тунис, Египет, Кипър и Мароко и намаляване на чартърните полети.

Али Адем от 20 години работи като таксиметров шофьор в ''Слънчев бряг''. Казва, че няма работа, защото има много нелегални таксита и самите туристи са бедни. Според него липсата на туристи е осезаема.

Хотелиерите искат спешни мерки.

,,Тази негативна тенденция от фалита на ''Томас Кук'' ще продължи в рамките на 2-3 години, докато компенсираме този голям спад'', коментира за bTV Диана Колчева, председател на сдружение ''Клуб на хотелиера''.

Бързите електронни визи ще бъдат малка крачка.

От туристическия бранш искат създаване и на български гаранционен фонд за евентуални фалити.

Последвайте канала на

Novini.bg
2267 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ватник

2019.10.07 | 09:29

4

Щом в Турция не са добре дошли Рус. Фаш. (тер. ристи) и им измислят ограничения, а ние каним и заселваме "блядове" нали сме си КОЛОНИЯ НА р. ф. По добре инвестирайте в концентрационни лагери!!! И двадесет вида вътрешни войски да си направим за да ни пази от "любовта на народа" по Лилипутински модел! Аа и вечния огън да се пренвсе пред паметника на съвецкият окупатор!!! САМО ТАКА ЩЕ ОМИЛОСТИВИМ РУСКИЯ БОТУШ ЩОМ ВИДИМ РУСНАК ТРЯБВА ДА КОЛЕНИЧИМ И ДА МУ БЛИЖЕМ ППДМЕТКИТЕ!!!
ОСНОВНИ ТЕХНИКИ НА БСП : УСТАВ

Ватник

2019.10.07 | 09:13

3

Канете още ОНД измет !!! Говорете ми на руски, сложете осморни цени, канете украински персонал, дръжте се с БГ. клиента като втора рака човек и чакайте да дойдем??!
Приморско, Равда, Несебър, Созопул най вече важи за тях!!!

2019.10.05 | 19:32

1

На година и толкова нема да има,като сте алчни и незнаете как се работи с Господин Клиента.

2019.10.06 | 21:15

2

само си представи какви са немските настроения щом фалират всичко

Добави коментар

Водещи новини