БДЖ организира пътуване с парен локомотив за Деня на Независимостта

  • 19 септември 2019 11:57

  • 536
  • 0
БДЖ организира пътуване с парен локомотив за Деня на Независимостта
© Булфото (архив)

БДЖ организира празнично атракционно пътуване за всички свои клиенти, поради големия интерес към ретро подвижния състав. По повод Деня на Независимостта на България, 22 септември, по маршрута София-Черепиш-София специалното пътуване ще се осъществи с парния локомотив 01.23. Съобщението е на пресцентъра на БДЖ.

Атракционният влак ще отпътува от Централна гара София в 9.10 ч. По време на престоя си туристите могат да посетят Черепишкия манастир "Успение Богородично", както и да разгледат музейната част в комплекса. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Черепиш в 14.15 ч.

Цената на билета за влака с парния локомотив нр. 01.23 между София и Черепиш ще бъде 29.50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Последвайте канала на

БТА
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини