Тайни клиенти по Черноморието следят за издаването на касови бележки

  • 01 август 2019 09:35

  • 1077
  • 2
Тайни клиенти по Черноморието следят за издаването на касови бележки
© Кадър: БТВ

Инспектори от Националната агенция по приходите започнаха засилени проверки по българското Черноморие за издаването на касови бележки.

В инспекцията са включени и тайни клиенти.

Плажуващите на Северния плаж в Бургас споделиха пред БТВ, че редовно се издават касови бележки са чадърите и шезлонгите. От 8:00 ч. сутринта цивилните екипи на данъчните започват да проверяват за нарушения. Те обявиха, че редовно извършват контролни покупки и се представят за клиенти.

Говорителят на приходната агенция в Бургас Христо Узунов заяви, че проверките са повишили фискалната дисциплина на търговците.

„Само през месец юли сме извършили над 2500 проверки. Всяка осма проверка установява някакво нарушение – неиздаване на касов бон или разлика в касовите наличности. Благодарение на контролните действия има реално отчитане на оборотите”, допълни Узунов.

От НАП заявиха, че са установили некоректно отчитане на суми, взети от чуждестранни туристи – вместо фискален бон, търговци често издават служебни такива. Тази измама е засечена в Слънчев бряг.„Направили сме профил на около 100 фирми, които отчитат обороти, но са без дълготрайни материални активи и на рискови лица”, допълни говорителят на НАП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
и аз искам

2019.08.01 | 10:21

2

и аз искам да съм таен клиент по черноморието. такава яко почивка ще си изкарам за сметка на държавата и данакоплатците.

2019.08.01 | 09:45

1

Пародия!

Добави коментар

Водещи новини