Бариера за паркинг за поредна година ограничава свободния достъп до ''Русалка''

  • 04 юли 2019 08:58

  • 1267
  • 1
Бариера за паркинг за поредна година ограничава свободния достъп до ''Русалка''
© Нова телевизия

Достъпът до плаж ''Русалка'' за поредна година е ограничен от бариера и всеки, който иска да премине, е длъжен да плати 8 лева за паркинг. Курортът е свързван с  Николай и Евгения Баневи. Още през 2010 година беше наложена глоба на собствениците за въпросната бариера, но сега отново я има.

Жителка на района обясни, че това е единственият достъпен плаж от нос Шабла до Калиакра. До него се стига до общински път. А на него има бариера на ваканционен комплекс. Всяка година собствениците му обаче  повишават такса ''паркинг''. 

,,За нас това е почти скандално, защото ако е паркинг, би трябвало да бъде почасово поне. И не вярвам, че една община, една област и една държава да не може да се справи с това'', коментира тя.

,,Този паркинг е горски фонд. Не е узаконен. Няма начин, по който той да бъде узаконен. Закупени са само сградите върху терена. Хотелът е незаконен. Той не би трябвало да работи'', обясни пред камерата на Нова телевизия бившият кмет на Каварна Цонко Цонев и допълни, че в момента за терена се водят дела.

Последвайте канала на

Novini.bg
1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2019.07.04 | 11:46

1

Ами да ходят на плаж "Спондж Боб" там е безплатно!

Добави коментар

Водещи новини