Ето какво трябва да знаят шофьорите, които ще пътуват в Гърция

  • 28 юни 2019 08:54

  • 16265
  • 0
Ето какво трябва да знаят шофьорите, които ще пътуват в Гърция
© БНТ

Много от българите, решили да почиват в южната ни съседка все още не са запознати с промените в наказателния кодекс на Гърция за нарушителите на пътя.

От 1 юли се предвижда дори затвор за шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол или такива, които застрашават живота на другите с поведението си.

Част от българите, пътуващи до Гърция, казват, че предварително се запознават с правилата за движение там.

Пламена Начева работи в Гърция, според нея промените се приемат добре от гръцките граждани. "Няма причина да се притесняват и българските шофьори, които пътуват в южната ни съседка", разкри тя пред камерите на БНТ.

"Доста строги са правилата и законите и в България и то точно за употребяване на алкохол и шофиране", разкри Начева.

Голяма част от почиващите в Гърция предпочитат да пътуват с личен автомобил, а не с организиран превоз от агенции. Все по-често туристите търсят къщи или апартаменти под наем, където цените за пет нощувки за един човек са много по-ниски от тези, в хотелите, които предлагат и допълнително изхранване.

Голяма част от туристическите агенции предлагат и еднодневни почивки с плажове в Гърция, като цените варират около 40 лв.

Засилена ще е работата и на граничните пунктове за южната ни съседка.

"Всяка година през последните 3-4 години се забелязва ръст на пътуващите за Гърция. Граничен пункт "Промахон" разполага с 9 работни места,а  от "Гранична полиция" гарантираме, че всички пунктове и ленти ще работя. Затруднението по отношение на изход от България произтича от големия брой малолетни и непълнолетни граждани. Това изисква по-големи проверки, особено ако детето е само с единия родител. Родителите трябва да носят копие на декларацията, както и оригинала, за да не се губи време за ксерокопиране. Нека и хората, които придружават деца също носят тези документи", каза началникът на граничния пункт "Кулата" Атанас Георгиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
16265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини