Туристическият бранш иска спешно пари от държавата за реклама

  • 22 април 2019 09:43

  • 564
  • 3
Туристическият бранш иска спешно пари от държавата за реклама
© Кадър: Нова телевизия

Българският туристически сектор има нужда от спешна роля на държавата, в качеството ѝ на собственик на публичната държавна собственост. Не говорим за пари за реклама на частните хотели, ресторанти и туристически атракции. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

,,Всички наши колеги са направили максимума. Говорим за реклама на България в българските и международни медии, защото наблюдаваме следната ситуация – имаме сравнително спокоен геополитически район, в който се намираме, а в същото нашите преки конкуренти – Гърция, Турция, Мароко, Тунис, Египет, Черна гора, Хърватия, Сърбия, Северна Македония провеждат мащабни, професионални и впечатляващи реклами'', обясни Карастоянова.  

,,Причините за спад, които отчитаме в момента, са извън нас – по геополитически причини, тъй като по-спокойният район и по-големите бюджети на нашите конкуренти ги правят предпочитани на международните пазари'', допълни тя.

„Предлагаме коренна промяна в модела на финансиране на туризма. Настояваме да бъде обвързан с това, което генерираме в националната икономика. Бюджетът за реклама, с който министерството на туризма да работи, да бъде 1% от приходите. По неофициални данни за 2018 г. говорим за над 8 милиарда лева'', коментира още Полина Карастоянова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
564 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ганев

2019.04.23 | 08:58

3

Където и надзънеш - некадърни хора на отговорни постове . Човек да вземе една метла и да почне наред

ганев

2019.04.23 | 08:52

2

Някой да рекламира на някого за неговия хотел - кръчма - или всичко онова за което се сетите .....Тази персона е май поредната калинка - май че вече е почнала да блести с глупостите си

дкмс

2019.04.22 | 11:04

1

комунистически отрочета навряни навсякъде и управляват всичко....няма край....

Добави коментар

Водещи новини