Николина Ангелкова: Имаме ръст с 4,3% на приходите от нощувки през първите два месеца на годината

  • 18 април 2019 13:31

  • 369
  • 0
Николина Ангелкова: Имаме ръст с 4,3% на приходите от нощувки през първите два месеца на годината
© Булфото (архив)

Приходите в туризма за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро, което е с 4,3% повече от миналата година. Това каза във Велико Търново министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Тя посочи, че приходите за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро, което е с 4,3% повече от миналата година. Ръстът на нощувките в местата за настаняване с 10 и повече легла за периода е 5,8%.

По думи на министър Ангелкова за този период се отчита спад на международните туристи с 1%. „Това означава, че идват по-малко туристи, но остават по-дълго в страната ни и харчат повече. Това от своя страна подпомага икономиката. Надявам се тази тенденция през годината да се запази, независимо от броя на чуждестранните туристи, които посещават страната ни. За нас е важно да върнем и българските туристи. Желанието ни е те да изберат България – не само българското Черноморие, не само зимните ни курорти, но и такива прекрасни места като Велико Търново, за да я опознаят по-добре. Затова усилено промоцираме нашата кампания във вътрешността на страната“, подчерта Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини