Ангелкова проведе в Москва работна среща с депутат от Държавната Дума

  • 10 март 2019 13:29

  • 546
  • 2
Ангелкова проведе в Москва работна среща с депутат от Държавната Дума
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard проведе работна среща със Сергей Кривоносов, депутат от Държавната Дума, зам.- председател на Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и въпросите на младежта, председател на подкомитета по туризъм. Двамата се срещнаха в рамките на посещение на българския министър в Русия по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Русия е сред най-важните пазари за българския туризъм и ние полагаме последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация, каза министър Ангелкова. Тя посочи, че по време на посещението на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега у нас беше подписана двугодишна Програма за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация.

Министърът обясни още, че двата основни продукта на които се набляга са културно-историческия туризъм и развитието на детските лагери. Имаме над 1850 фестивала- местни, регионални и от национално значение. Участието във фестивали допълнително насърчават пътуванията на граждани от федерацията, каза още тя. Реализирането на проект за ферибот ще увеличи броя на туристите между двете държави, изтъкна Сергей Кривоносов. Двамата се обединиха около мнението, че круизният туризъм има важно място сред продуктите и затова трябва да се насочат усилия за популяризирането му.

Ще се работи активно за задълбочаване на сътрудничеството между българската и руската черноморски организации, заяви министър Ангелкова и посочи още, че това би имало допълнителен положителен ефект за развиете на туризма в двете страни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
546 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сикиш

2019.03.10 | 15:30

2

Тая Ангелкова казала ли е на руснака, че тя е гласувала по време на обсъждането на концепцията за националната сигурност за това, че Русия е основна заплаха за нас.

2019.03.10 | 13:58

1

Български министър го приема някакво депутатче , заместик на заместника на заместник портиера на руския парламент г-н Никой ! Това ми прилича когато Тиквоча подсмърчаше с часове пред чакалнята на Путин ! Гавра !

Добави коментар

Водещи новини