Ангелкова представи Единната система за туристическа информация

  • 19 февруари 2019 15:07

  • 359
  • 2
Ангелкова представи Единната система за туристическа информация
© Булфото (архив)

Единната система за туристическа информация спомага за изсветляването на туристическия сектор. Това обяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на представянето на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

„Вследствие на почти 2 години обжалване на процедурата, миналата година подписахме договор за системата ЕСТИ. Системата свързва в реално време по защитени канали регистрите на хотелите, или по-скоро всичките места за настаняване на НАП, на МВР и на общините, както и, разбира се, на Министерството на туризма, който е централен администратор“, заяви министър Ангелкова.

„Тази система е дълго чакана от всички, защото освен до изсветляване на сектора и това да имаме много по-голяма яснота какви са платените туристически данъци, от кого и съответно кога, ще имаме възможност да правим редица анализи, свързани с определянето на основните ни целеви пазари и съответно на туристите, които посещават нашата страна“, подчерта министърът на туризма.

По думите ѝ от утре Министерството на туризма ще стартира въвеждането на базата данни, с която системата ЕСТИ трябва да се напълни.

„За да може тя да функционира, е необходимо да бъдат въведени първоначално абсолютно всички данни, които се намират в регистрите на общините и съответно хотелиерите могат да започнат да се включват в системата - дали чрез единен уеб интерфейс или система в система, чрез съществуващите хотелски софтуери. Ние сме дали различни възможности, така че това не оскъпява услугата - нито за общините, нито за хотелиерите“, посочи Ангелкова, като поясни, че това означава, че услугата няма да струва нищо.

„За да имаме максимално време за обучение, както на представителите на общините, които ще работят със системата, така и на туристическия сектор въвеждаме т. нар. „супер потребител“, който само и единствено ще има право да въвежда в системата, на базата на другата новост - универсален идентификационен код, който даваме за място за настаняване, за да се избегнат дублажи, за да може всеки хотел да има отделна партида и съответно всеки, който се интересува от това място за настаняване - да знае какво е движението по него“, добави още тя.

Последвайте канала на

Владимир Василев
359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕЛ ДУПО

2019.02.19 | 15:30

2

ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СИ МИСЛЕХ ЧЕ ТОВА Е МЪЖ.

2019.02.19 | 15:26

1

Това недоразумение го направиха министър, след като преспа с правилния човек.

Добави коментар

Водещи новини