Джипове за сафари по Южното Черноморие останаха без номера след данъчна проверка

  • 08 август 2018 16:43

  • 12399
  • 4
Джипове за сафари по Южното Черноморие останаха без номера след данъчна проверка
© pixabay

Екипи на звеното "Фискален контрол" към Националната агенция за приходите-Бургас, на жандармерията и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" извършиха внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа. Това съобщи говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов, цитиран от БТА.

Проверката е установила, че няма нарушения на данъчните закони и приходите се отчитат с фискални устройства. Всички шофьори са представили касови бележки за съответните дестинации. Екипите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" обаче са установили сериозни пропуски по Закона за автомобилните превози и главно липса на необходимите лицензи за извършване на подобен вид дейност.

Двайсет и два джипа за сафари бяха спрени веднага от движение, а регистрационните им номера свалени, информира Узунов.

Организирането на нерегламентирани превози на чуждестранни туристи, представяни като екскурзии, е свързано с много други сериозни рискове, включително и за човешкия живот, затова този сегмент трябва да излезе изцяло на светло и към нарушителите законът се прилага с цялата му строгост, допълват от НАП-Бургас.

Лятната кампания на НАП по спазване на данъчното и осигурително законодателство ще продължи с активни контролни действия по българското Черноморие. Само в Бургаски регион от началото на юли досега са извършени 2 377 проверки, при които са установени 624 нарушения. В основната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност. Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен туристически сезон извършват смяна на собствениците.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12399 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Даниела

2018.08.09 | 07:50

4
Само да се спомене, че този вид коли не подлежат на лицензиране от ДАИ, защото са под 8 места и не извършват таксиметрови услуги. Аз лично съм засегната и мога да говоря много по въпроса.
Сигнал

2018.08.08 | 20:55

3
Данъчните къде ходят да гонят кокошкарите, ако слязът от сградата където рабтят и проверят, която и да е "Лафка" на грух-грух, ще констатират СТРАШНИ нередности и счетоводни машинации за криене на доходи, НО там никой не ходи, щото гоним народа, а не мафията! Смешници са данъчните!
я

2018.08.08 | 17:20

1
бизнеса трябва за друг ;наш човек; , закони ,а ?

2018.08.08 | 18:18

2
държавна поръчка ли каза?

Добави коментар

Водещи новини