Провериха пет плажа по Добруджанското Черноморие

  • 31 юли 2018 16:08

  • 2049
  • 0
Провериха пет плажа по Добруджанското Черноморие
© Pixabay (архив)

Пет плажа по Добруджанското Черноморие, останали без стопани, но на които областната управа осигури спасителни постове, са проверени, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Инспекцията на плажовете при къмпинг "Космос", къмпинг "Добруджа", "Болата", "Фиш-фиш - нов" и "Русалка" в общините Шабла, Балчик и Каварна е направена от комисия, председателствана от заместник-областния управител Красимир Николов. Областната управа възложи чрез обществена поръчка водноспасителната дейност през юли и август на Областния съвет на БЧК, който осигури седем поста, за да се гарантира безопасността на летовниците, припомнят от пресцентъра.

Всичките постове имат необходимото оборудване и спасителите на плажовете са били на разположение, е показала проверката. Досега в обхвата на спасителните постове не са допуснати инциденти. Областната управа за пети пореден сезон осигурява водно спасяване на плажове, които не са отдадени под наем или на концесия. Петте плажа са сред най-посещаваните от летовниците.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини