Най-претъпканите места в Дубай

  • 05 март 2018 13:42

  • 4307
  • 0
Най-претъпканите места в Дубай
© pixabay.com

Дубай е една от най-добрите туристически дестинации в света.

През 2016 г. близо 15 милиона туристи са пребивавали поне една нощ в града, което е доста забележителна цифра, като се има предвид, че населението на града е само 2.8 милиона. Всъщност, съотношението между туристите и жителите на Дубай е над 5 към 1 - най-високото в света.

Ако сте били в Дубай наскоро, може би сте забелязали, че хората, които се тълпят, са много и се увеличават постоянно. Вижте обаче кои са най-претъпканите атракции в града.

Dubai Mall

Най-претъпканата атракция в Дубай е Dubai Mall. Намира се в близост до най-високата сграда в света (повече за това след малко) и привлича повече от 80 милиона посетители през 2015 г.- последната година, за която има статистически данни.

Това означава, че близо 220 000 души стъпват в този мол всеки ден, което е около 183 за всеки от 1200-та магазини, които можете да намерите в този търговски център. Хубавото е, че тук  има силна климатизация, предвид горещия климат навън.

Палмите

Трудно е да се намерят официални статистически данни за посетителите на изкуствените острови, които се намират непосредствено до брега на Дубай и са оформени като палмови дървета.

Последните числа за Palm Jumeriah - най-големия и най-популярен от тези острови, предполагат нощно население между 9-11 000 туристи, което го прави малко по-популярно място от Burj Khalifa и определено една от най-претъпканите атракции в Дубай, особено като се има предвид колко тесни са повечето от пътищата му. Трафикът е основен проблем тук, така че помислете дали да шофирате.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
4307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини