Николина Ангелкова: Ние определихме плажовете за природо съобразен туризъм за първи път

  • 08 март 2016 09:18

  • 1339
  • 1
Николина Ангелкова: Ние определихме плажовете за природо съобразен туризъм за първи път
© Булфото

"Не трябва да се правят изключения, когато става въпрос за опазването на плажовете", каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard в предаването „Здравей България” по Нова телевизия.

"Това, което направихме със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е да въведем правила. Такива привила има в редица държави", заяви Ангелкова. „Ние направихме първата крачка с тези промени в закона–да определим плажовете за природо съобразен туризъм за първи път – Иракли, Корал и Кара дере, които не могат да се отдават под концесия, не може да се извършва търговска дейност върху тях, не следва да се извършва и диво къмпингуване, за да може да ги запазим наистина чисти”, посочи министърът. По думите ѝ има хора, които почистват и поддържат плажовете, но има и десетки, които не го правят. „Ние сме длъжни да въведем правила и затова сме решили, че не може да се къмпингува в Зона А извън определените за това места. Т.е. когато има къмпинг, който е направен съгласно закона и отговаря на изискванията на закона, всички които искат да къмпингуват, могат да го направят там”, обясни Ангелкова.
Тя бе категорична, че не трябва да се правят изключения, когато става въпрос за опазването на природосъобразните плажове като уточни, че общината трябва да почиства и поддържа тези плажове.

Министърът коментира и предстоящия летен сезон. „Концесионерите, с които сме водили разговори до момента изявиха готовност да направят подобрения, така че да се подобри туристическата услуга това лято особено очакванията ни за летния сезон, които са много оптимистични, предвид положителните сигнали от нашия основен пазар за лятото – руския”, посочи тя. „Подготвяме групирането на плажовете по индивидуален признак, за да може за всяка една група да имаме различна методика за формиране на възнаграждението, където цената няма да е водеща и предлагането на допълнителни услуги и по-ниските цени за чадъри и шезлонги да бъде възможно”, каза още Ангелкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2016.03.14 | 21:32

1
Значи бетон е нормално да се излива на плажа, а палатки не. Браво! Уредихме и плажовете. ВСИЧКО Е ОК В БЪЛГАРИЯ УРААА

Добави коментар

Водещи новини