Nestle намалява захарта в зърнените закуски

  • 17 октомври 2012 11:43

  • 3176
  • 0
Nestle намалява захарта в зърнените закуски
©

Производителят на зърнените закуски Nestle Cereal Partners Worldwide (CPW SA) обяви, че до края на 2015 г. ще намали съдържанието на захар в 20 от продуктите си, популярни сред деца и тийнейджъри.

Това означава, че съдържанието на захар ще се намали с до 30% в продуктите с марка NESQUIK, CHOCAPIC, CHEERIOS, LION и COOKIE CRISP, пише dnevnik.bg.

Обявената промяна ще бъде съпроводена и с други подобрения в хранителната стойност на продуктите – най-вече превръщайки пълнозърнестите култури в основна съставка при всички подобрени рецепти.

Съдържанието на калций на порция ще бъде увеличено до минимум 15% от препоръчителния дневен прием, който е различен в различните държави по света. В Европейския съюз 15% от препоръчителния дневен прием е 120 mg на ден. Съдържанието на натрий ще бъде намалено до 135 mg.

Поетият ангажимент от страна на Nestle Зърнени Закуски отразява непрекъснатите усилия на CPW да превърнат за потребителите балансираната и полезна закуска в лесен навик със страхотен вкус.

От компанията припомнят, че от 2003 г. насам намаляват употребата на захар и натрий в производството си - с 9 000 тона захарта и почти 900 тона натрий.

Въпреки намаляването на съдържанието на захар, енергийната стойност на продуктите се запазва.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини