LE PHOTOGRAPHE Syrah 2017 е с най-високо отличие в страната с най-голям пазар в света!

  • 18 ноември 2019 11:31

  • 3179
  • 0
LE PHOTOGRAPHE Syrah 2017 е с най-високо отличие в страната с най-голям пазар в света!
©

 LE PHOTOGRAPHE Syrah 2017 оглави класацията на българските вина в най-престижния и влиятелен конкурс в Китай и се нареди сред най-големите международни медалисти.

Виното на знаковата за България изба Братя Минкови спечели двоен златен медал и званието „Вино на годината“ на международния конкурс Chinа Wine and Spirits Awards`19 (CWSA). Най-добрият печат на одобрение на процъфтяващия китайски пазар.

CWSA е барометър за търсенето на качествени вина в световен мащаб. Това е най-значимият конкурс в Китай, един от най-големите и перспективни пазари за вино в света. Там се определят тенденциите в стила и характера на вината за целия континент. За да се спечели златен медал, или по-високо отличие, в тази престижна надпревара е нужно представеното вино да е с изключителни характеристики. И не само! Класацията се следи внимателно от всички търговци и им служи за ориентир при разглеждането на важни фактори като отличното съотношение цена – качество, визия на продукта и отличаване спрямо конкуретни вина.

Фокуса при LE PHOTOGRAPHE е върху създаването на виното, докато е още на лозето. Вината са деликатни и с много приятни автентични сортови аромати, което е отражение на „тероара“ в месността „Терзийски баир“, близо до с. Венец. Уникалното съчетание на богати почви, обилно слънчево греене и специфичен релеф придават на LE PHOTOGRAPHE Syrah 2017 зрялост, балансиран вкус и дълбок пурпурен цвят с виолетови оттенъци. Допълнително, гроздето за тези вина се бере, ронка и сортира на ръка, а отлежаването им е в стари френски бъчви.

LE PHOTOGRAPHE Syrah 2017 е елегантно вино, разкриващо аромати на зряла вишна, къпина, с нюанси на черен пипер, кедър, кожа, табак и дим. Кадифените и зрели танини изграждат гъвкавото и елегантно тяло до прекрасният му спокоен, но впечатляващ финал с усещане за зрял плод и пикантни поправки. Виното отлежава 12 месеца в 225-литрови стари барици от френски дъб и притежава потенциал да се развива в бутилка до 5-8 години.

Това отличие е сред дузината награди от знакови международни конкурси, които избата получава ежегодно. Включително тази година за пореден път вината на Братя Минкови бяха удостоени за четвърти път със златен медал на международният конкурс „Декантер“ в Лондон! Още една добра новина е, че реколта 2019 също бе отлична и представя потенциал за създаване на великолепни вина. Нямаме търпение да разберем до какви отличия ще можем да достигнем с тях!

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
3179 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини