Нови цени на газа се очакват най-рано след Нова година

  • 11 октомври 2019 17:46

  • 633
  • 0
Нови цени на газа се очакват най-рано след Нова година
© Булфото (архив)

Нова и по-ниска цена на природния газ може да има, но това може да стане най-рано след Нова година. В момента текат преговори с "Газпром", но нека да не забравяме, че цената на газа не се определя от държавата, каза в Димитровград заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков днес.

Химическата промишленост е важна за държавата и ще направим всичко възможно, за да запазим нейната конкурентоспособност и работните места в отрасъла, каза на среща с работниците и синдикатите в завода "Неохим" в Димитровград зам.-министър Станков.

Той посети най-голямото промишлено предприятие в Хасковска област ден след като работници протестираха срещу тежкото финансово състояние на фирмата и предстоящи съкращения.

Министерството на енергетиката ще състави работна група с представители на други държавни институции и синдикатите, за да се търси спешно решение на проблема.

Това са много общи приказки, не сме доволни и искаме по-конкретни действия и мерки от страна на държавата, каза след срещата Хубен Хубенов, който е председател на структурата на синдиката на химическите работници "АХА" в "Неохим" АД.

 

Последвайте канала на

БТА
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини