Комисията за финансов надзор започна проверки на „Еврохолд България“ АД

  • 24 април 2019 12:07

  • 601
  • 1
Комисията за финансов надзор започна проверки на „Еврохолд България“ АД
© Архив

Предвид високия обществен интерес към сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, Комисията за финансов надзор се самосезира и започва проверки в „Еврохолд България“ АД и в основни дружества от финансовия холдинг. Това съобщиха от пресцентъра на КФН.

Основната цел на Комисията е да провери финансовото състояние и капацитет на холдинга с оглед бъдещите придобивания, включително на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД.

По закон електроразпределителните дружества са част от националната европейска критична инфраструктура с пряко отношение към въпросите на националната сигурност. С предприетите от Комисията действия по проверка на получилия ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България – „Еврохолд България“ АД, КФН спазва своето обещание за стриктен надзор по отношение на поднадзорните лица и публични дружества, както и прозрачна и навременна комуникация с обществеността.

За назначените проверки са информирани прокуратурата и ДАНС, като същите ще бъдат уведомени, както за резултатите от проверките, така и своевременно, ако се констатират факти и обстоятелства навеждащи на заключения за извършени нарушения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
601 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2019.04.24 | 15:45

1

тепърва щяли да проверяват нещо си....не е истина, колко е излишна безкрайната и мудна администрация....

Добави коментар

Водещи новини