"Агрион Финанс" отпуска до 100% финансиране при лизинг на земя

  • 01 октомври 2018 11:38

  • 1254
  • 0
"Агрион Финанс" отпуска до 100% финансиране при лизинг на земя
©

Финансиране до 100% при лизинг на земеделска земя, без самоучастие, осигурява кредитиращата компания „Агрион Финанс“.  Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране. От дружеството обясниха, че оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски.

„Компанията може да осигури лизингово финансиране по желание на клиента, като обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя“, казаха от „Агрион Финанс“. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

Компанията предлага също така и кредити на изгодни условия, като обезпечението е земеделска земя или други недвижими имоти. Специализираният кредит за оборотни средства е с гратисен период от 12 месеца, като осигуреното финансиране е до 80% от размера на пазарната оценка на земеделската земя, като оценката се извършва напълно безплатно от „Агрион“. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници. Компанията няма ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. Подобни са условията и на универсалния ипотечен кредит, където минималният размер на кредита е 10 хил. лв. а  срокът за погасяване е до 15 години. Погасителният план се изготвя спрямо специфичните нужди на земеделския производител.  За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често не могат да отговорят на високите изисквания на другите кредитни институции“, казаха от „Агрион Финанс“. Според експерти по кредитиране едно от сериозните предимства на компанията, е че не се изисква прехвърляне на сметки. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, тъй като останалите кредитни институции имат задължително условие паричните потоци  да са в съответната банка. Компанията предлага и безплатен онлайн достъп за проследяване на параметрите на кредита. Облекчение е и безплатното известяване за дължимите плащания.

Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя е имал нужда от допълнително финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили кредит.  Компанията отчита тройно увеличение на исканията за отпускане на кредит през септември спрямо месец по-рано.

Основната причина са проливните дъждове и локалните градушки през лятото, които влошиха качеството на селскостопанската продукция. Това изправя фермерите пред сериозни предизвикателства, тъй като по-голямата част от продукцията не е застрахована. Земеделските производители масово проучват пазара за изгодни кредити, с които да обезпечат бизнеса си. Голяма част от тях се насочват към алтернативни кредитиращи дружества, тъй като процедурата за кандидатстване е максимално облекчена, а сроковете за отпускане на кредит са значително съкратени.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини