До 480 тона плодови сокове за година ще се произвеждат в ново предприятие в Тервел

  • 03 юни 2018 15:12

  • 24500
  • 2
До 480 тона плодови сокове за година ще се произвеждат в ново предприятие в Тервел
© Pixabay

Край Тервел ще бъде изградено предприятие за производство на плодови сокове, в което ще се преработва реколтата от овощни градини в региона, съобщават от общината за депозираното инвестиционно намерение.

В базата в землището на село Зърнево годишно ще се добиват по 380-480 тона сокове, като с преминаването към двусменен режим на работа е възможно производството да нарасне.

Соковете ще се произвеждат от пресни плодове без добавяне на захар и консерванти, като ще се коригират с ябълков, вишнев или друг плодов концентрат, следвайки новите тенденции на здравословното хранене,се посочва в инвестиционното намерение на частно дружество. Предприятието ще разполага и със собствена лаборатория за контрол на качеството.Част от отпадъците, получени при преработката на плодовете,ще се използва за производство на тор.

В имота от близо осем декара инвеститорът ще изгради и цех за производството на пелети от слама и други растителни отпадъци.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
24500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Х

2018.06.03 | 15:28

1
Браво на инвеститора, ако наистина ще прави натурален сок, а не просто да разтваря прахчета като големите производители на бъркочове.
не ее

2018.06.03 | 21:23

2
някой вярва ли в тези сокове?същите като другите подобни.

Добави коментар

Водещи новини