Германската фирма Knauf влиза с иновации в жилищата

  • 19 юни 2017 11:44

  • 2717
  • 0
Германската фирма Knauf влиза с иновации в жилищата
©

Германският гигант в строителните материали Knauf показа иновативни продукти за подобряване на качеството на живот в жилищата в България, на брифинг в клуб „Перото“.

Професионалисти в областта представиха продукти от ново поколение, които създават здравословна среда и по-висок стандарт на живот в домовете. Те осигуряват чист въздух в закритите помещения, подобряват акустиката(ограничават вредния шум), повишават нивата натопло- и звукоизолация и гарантират висока защита от пожар.

С артистичен привкус известни актьори демонстрираха нуждата от по-добър микроклимат вкъщи, какъвто осигуряват гипсовите плоскости Knauf Cleaneo, със специален примес от минерала зеолит.

На събитието стана ясно, че новата технология в плоскостите Knauf Cleaneo дава решение за проблемите на затворените помещения. Използването им вече е европейска практика, а днес влиза в българския дом.

Плочите Knauf Cleaneo са специално перфорирани, което ги превръща в постоянно действащ филтър. Той не се нуждае от електроенергия и функционира безотказно през целия експлоатационен период. Така контролът над качеството на въздуха може да бъде в ръцете на всеки.

Експертите разясниха, че сериозен проблем в жилищата е агресивният шум, който вреди сериозно на емоционалното и физическото състояние на хората. Благодарение на специфичната си структура плоскостите Knauf Cleaneoпоглъщат отразените звукови вълни и по този начин редуцират шума в помещението.

Разнообразието в представянето на изолационни материали бе допълнено с гипсовите плоскости на Knauf за преградни стени, които осигуряват топло- и звукоизолация. Създадени изцяло от гипс, те са безвредни и екологично чисти.

Представянето на иновациите в производство на Knauf продукти продължи със система за противопожарна защита, разработена от едни от най-добрите експерти по пасивна пожарна защита в Източна Европа - FireWin.

Портфолиото е съставено от противопожарни плоскости, пожарозащитна мазилка, противопожарна боя, стоманени маншети и допълнителни пожарозащитни уплътнители. Този комплекс продукти гарантира най-висок клас на защита от пожар в домовете.

Кnauf продължи линията на представяне с шпакловъчните материали PerfectSurfaces, които осигуряват високо качество на покритие с оптимална себестойност, за интериорни решения с богати възможности.

На коктейла организаторите от Knauf приеха предизвикателството и в бъдеще да развиват и внедряват нови технологии в производството на строителни материали, за да осигурят по-добро качество на живот в жилищата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини