Бивш британски министър и певица от Бродуей са сред лекторите на TED Highlights

  • 30 април 2017 17:10

  • 1375
  • 0
Бивш британски министър и певица от Бродуей са сред лекторите на TED Highlights
©

Вече знаем, че довечера на голям екран в София ще видим Илън Мъск. Създателят на Tesla Motors и космическата компания Space X беше обявен преди няколко седмици като акцент за Highlights Session в рамките на тазгодишната конференция TED2017. Той споделя с куратора на TED Крис Андерсън прогнозите си за бъдещето.

Но броени часове преди въпросната сесия да бъде излъчена чрез сателит в кината по цял свят, включително и в София, от централата на TED съобщиха и някои от другите участници.

Има специални билети и за студенти на цена от 15 лв. срещу валидна студентска книжка.

Шах Рух Хан
Той е актьор, продуцент и активист с 24 милиона последователи в социалната мрежа Twitter. Той е сред най-разпознаваемите лица на индийската филмова индустрия, но не по-малко интересен е и фактът, че Хан е предприемач и филантроп. Застава зад каузи, свързани с околната среда и достъпа до чиста питейна вода. Основава и фондацията Meer, кръстена на баща му, с която помага на жертвите на киселинни атаки с всичко от лечение до юридически консултации и рехабилитация. Съсобственик е и на два крикет франчайза: Kolkata Knight Riders и Trinbago Knight Riders.

Синтия Ериво

Носителка на изключително престижните награди „Тони“ и „Грами“, тя е най-добре позната с ролята си в Бродуейския мюзикъл "The Color Purple". Българият зрител може и да я е виждал преди няколко месеца по време на церемонията по раздаване на тазгодишните статуетки „Грами“, където заедно с Джон Леджънд изпяха песента на Beach Boys “God Only Knows”.



Дейвид Милибанд
Той е бивш британски министър на вътрешните работи в правителството на Гордън Браун. Милибанд е и син на полски евреи: факт, заради който той може да разказва много истории за това, как се бяга от конфликтни и военни зони. През 2013 г. изоставя дългогодишната си кариера в политиката и се насочва към Международния комитет за бежанците, където помага на жертвите на най-страшната бежанска криза от Втората Световна Война насам: войната в Сирия.

Последвайте канала на

Novini.bg
1375 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини