ИАНМСП ще подкрепи участието на български фирми в Техномебел и Светът на мебелите

  • 09 февруари 2016 15:49

  • 1457
  • 0
ИАНМСП ще подкрепи участието на български фирми в Техномебел и Светът на мебелите
©

Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАНМСП) ще финансира частично участието на български фирми в специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.  Двата форума, които тази година ще се проведат от 19 до 23 април, се организират от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ са най-значимите форуми в България за мебели, машини, материали и аксесоари за производството им. Последното издание на двете изложения беше посетено от 9500 души от България и 29 други държави. В изложенията участваха 157 фирми, които представиха своите продукти и услуги на площ от 12 хил. кв.метра.

Условия за финансиране

БКДМП e партньор на ИАНМСП в процедурата за подпомагане участието на малките и средните предприятия в ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. Агенцията ще финансира не по-малко от 500 кв. м за включването на българските компании от мебелната индустрия, като поема 80 или 90% от разходите на всяка одобрена фирма за наем на изложбена площ до 24 кв. м, за проектиране и изграждане на щанд.
Кандидатстването става чрез подаване на документи в офиса на Браншовата камара на дървообработвашата и мебелната промишленост до 22 февруари. Повече информация може да получите на https://sme.government.bg/ или да се свържете директно с камарата (г-жа Росица Пешева, тел.: 02/ 963 42 99, e-mail: r.pesheva@timberchamber.com).



Интересът към изложенията е изключително голям

През последните години ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ  са много успешни и интересът към тях постоянно се увеличава. Тази година за първи път изложенията заемат всички шест изложбени зали на Интер Експо Център.

Към момента 25% е ръстът на заявените площи за участие в специализираното изложение в областта на мебелното производство ТЕХНОМЕБЕЛ спрямо същия период на миналата година, съобщиха от Интер Експо Център. Два месеца преди началото на специализираното изложение за всички видове мебели и мебелни аксесоари СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 90% от площите вече са заети.

От 2012 г. ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се провеждат  паралелно. Това дава възможност на бизнеса и крайния потребител да видят всичко за мебелната индустрия на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини