Фирмите наблягат на сигурността във водния сектор

  • 09 февруари 2015 10:00

  • 1180
  • 0
Фирмите наблягат на сигурността във водния сектор
©

Фирмите държат все повече на сигурността във водния сектор. Затова ще предложат нови продукти или такива, които вече са се утвърдили на предстоящото изложение ВОДА СОФИЯ, което ще се проведе между 11-13 март в Интер Експо Център.

Най-голямо ще е разнообразието от пречиствателни станции, помпи, резервни части. Пречистването на битовите отпадъчни води е сред основните приоритети на националната политика във водния сектор. Ще заложим на новата помпа, която представихме и миналата година на изложението, посочи Петър Цинцов от PI Trade.

Пречиствателната станция “One2Clen” е немско производство. Тя пречиства водите от дома, хотелски комплекси, къмпинги, малки населени места, които не са свързани с местната канализационна система. Съоръжението работи с активна утайка (биомаса) и е напълно биологична пречиствателна станция. При този принцип не се използват химикали, съоръжението е с голям обем, но компактни размери. Гарантира 99% пречистване на водите, които могат да се използват за напояване на тревни площи или да се заустят в отворен водоизточник.

Системи за дъждовна вода

Компанията предлага и системи за дъждовна вода, но те няма да бъдат директно показани на изложението. Интересът у нас към тях все още е слаб, защото започват от 2000 евро, но всъщност може да намалят с 50% консумацията на вода, а оттам и сметките.

BLUCAST JSC разработва широка гама продукти от сферографитен чугун за ВиК мрежи и създава мрежа за търговия на международните пазари. Като един от най-големите производители и търговци на едро на вентили и фитинги от сферографитен чугун в прибалтийските държави компанията продължава разработването на нови продукти и се опитва да представи на пазара поне няколко иновативни решения за сектора на водоснабдяването всяка година. За тях ще научите повече само на традиционното и единствено у нас изложение за водния сектор ВОДА СОФИЯ.

Микробни катализатори разграждат напълно замърсяването до CO2 и вода

Продуктите MicroCat (микробни катализатори) са смеси от по няколко различни микробиологични щама (6-15 вида). Всеки продукт е синтезиран за конкретно приложение в третирането на отпадни води, емулсии, суспензии, почви и утайки от пречиствателни станции. Те са напълно безопасни за човека и околната среда естествени компоненти (микроорганизми, ензими, протеини, абсорбенти и ПАВ).

Микроорганизмите, от които са съставени инокулантите са внимателно подбрани от природата в зависимост от свойствата им да разграждат определени органични и неорганични съединения.

Чрез комбинирането на различни щамове в крайните продукти се осигурява пълното разграждане на замърсяванията до CO2 и вода,. Те разграждат мазнини и масла, подобряват процесите на нитрификация и денитрификация, ускорено разграждат утайките, намаляват ползваните химически продукти и съкращават разходите, контролират миризмите.

Помпите, механичните уплътнения, набивки, гарнитури, вентилатори, компресори, дробилки, сита и др. на ЕМКОТЕК се използват там, където се търси висока надеждност и сигурна работа на оборудването. Компанията e водещ доставчик на промишлено оборудване за най-трудните и критични приложения в индустрията.

Помпа лесна за обслужване на място

Тяхната Mono EZstrip transfer pump е последната революционна помпена конструкция, която позволява „обслужване на място“ 'Maintained-in-Place' (MIP). Това превръща целодневния ремонт в 30-минутна операция. Това е помпа, чиито делим корпус позволява различни елементи по поддръжката да се изпълняват на място ( без помпата да се отстранява от тръбопровода). Корпусът разрешава директен достъп до всички важни въртящи се части.

Тази иновативна помпа е най-голямата стъпка напред в дизайна на ексцентър-шнековите помпи за последните 30 години

Оригиналната технология Mono, с която компанията работи, произвежда универсални резервни части за всички видове ексцентрик-шнекови помпи на пазара от други производители.

Серията Mono предлага и най-новото поколение „Двувалови дробилки“. Тя е конструирана специално за ефективно раздробяване на абразивен шлам и суспензии. Преди всичко TR дробилката е особено подходяща за неестествено големи и безформени твърди вещества.

Последвайте канала на

Novini.bg
1180 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини