Журналист за случилото се в БНР: Срам!

  • 18 септември 2019 13:49

  • 1258
  • 3
Журналист за случилото се в БНР: Срам!
© Фейсбук

Срам – това е усещането на журналиста Райна Константинова след случилото се в БНР.

Никога не са се случвали подобни неща в Радиото от такъв мащаб - едно безпрецедентно спиране на сигнала, една намеса на прокуратурата и серия от различни неубедителни противоречащи си обяснения или липса на такива. Второто – сваляне от ефир на популярна и компетентна водеща. Коя е причината – чухме 5 версии. Трето – как са свързани тези събития – няма отговори. Вината е прехвърлена на двама по-нисши ръководители. Не си спомням такава срамна ситуация, коментира тя в интервю за Националното радио.

Има отговорности и оставката е единственият достоен отговор за това, категорична е Константинова. Тя посъветва да се каже истината, каквото и да струва това: "Усещането за прикриване на истинската причина, паническо прикриване, за външна намеса, за всяване на страх – това е много страшно. Защо беше пенсиониран директорът на "Хоризонт" точно в този момент? Защо се съобщава за увеличение на заплатите, без това да е сигурно, точно в този момент. Смятам, че това е едно подценяване на интелигентността на радиослужителите и опит за отклоняване на вниманието и напрежението".

Аз не мога да разбера как СЕМ може да легитимира генерален директор, но да не може да го делегитимира. Едни биографии, едни концепции не означават нищо. Радиото не е просто занаят, то е много сложно нещо, посочи още Райна Константинова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1258 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МИМИ

2019.09.19 | 14:05

3

sram bechse i CHERNOBIL.Radioto malcha jyrnalistite i te.Togava zachsto malchahte

2019.09.18 | 14:22

1

Ами същото не направили този сем на герб С НЯКАКЪВ КОШЛУКОВ СЪРАТНИК НА дОГАН.Тоя кошлуков пък спря от предаването по БНТ идинственото възпитателно предаване на наймалките дечица Лека нощ деца .Този сем и генералните директори на бвт и бнр и свързаните лица и институции са опастни за държавата

к

2019.09.18 | 18:31

2

Не за държавата - тя е вече частна собственост. За нас хората са опасни.

Добави коментар

Водещи новини