Novini.bg е сред най-използваните достоверни източници на информация в България, сочи доклад на института на "Ройтерс"

  • 13 юни 2019 08:55

  • 1260
  • 0
Novini.bg е сред най-използваните достоверни източници на информация в България, сочи доклад на института на "Ройтерс"
© Pixabay (архив)

Институтът за изследване на журналистиката "Ройтерс" към Оксфордския университет оповести годишния си доклад за дигиталните новини.

В частта на доклада за България се посочва, че достъпът на домакинствата до интернет през последните няколко години нараства, наред с все по-голяма популярност на Facebook (85%) и Viber (60%) сред потребителите, на фона на стремително застаряващо население.

40% от българите се доверяват на новините като цяло, сочат данните от доклада. Същевременно изследователите констатират, че практиката да се плаща онлайн абонамент за новинарски сайтове у нас е рядкост - едва 7%.

В класацията на информационните уебсайтове, които се използват най-често като източници на информация - Novini.bg заема престижната четвърта позиция с 37%. Първото място си делят сайтът nova.bg и онлайн новините на abv.bg с по 47%, следвани от btvnovinite.bg с 44%.

В класацията сред телевизии, радио и вестници - новините на Нова телевизия заемат първо място със 74%, следвани от БТВ, БНТ, в-к "24 часа".

 

 

 

 

 

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини