Sofia - Smart City Hackathon - технологиите за градска мобилност

  • 22 ноември 2018 09:21

  • 1474
  • 0
Sofia - Smart City Hackathon - технологиите за градска мобилност
©

Sofia - Smart City Hackathon ще се проведе на 28 и 29 ноември в НДК като част от международния технологичен форум Global Tech Summit. Той ще бъде официално обявен по време на церемонията по откриването на най-мащабното събитие за софтуерна разработка в региона на 27 ноември в зала 3 на НДК.

Хакатонът ще събере заедно технологични експерти, разработчици на софтуер, предприемачи, студенти и преподаватели от университетите и технологичните училища в страната, представители на ИТ индустрията, които имат отношение към използването на съвременните технологии за развитието на градовете и създаването на т.нар. смарт инфраструктури в полза на обществото.

Събитието се организира от Innovation Center, със съдействието на Столична Община, а негов инициатор е софтуерната компания Tumba Solutions, която ще осигури първоначален капитал за реализация на предложението с най-голям капацитет. Хакатонът има подкрепата на Национална дигитална коалиция, браншовите ИТ асоциации, водещи технологични компании и световноизвестни личности с влияние в технологичния свят.

В същото време инициативата няма да има стандартния състезателен характер - липсват комисии и жури. Основната задача на Sofia - Smart City Hackathon е да се обсъдят проблемите, свързани с градската мобилност и да провокира генерирането на идеи, които да бъдат оформени като предложения.

Ментори и основни двигатели на хакатона ще бъдат световни имена от водещи технологични компании като IBM, Bosch Software Innovations, Meltwater, Botanic и други, които ще споделят своя опит и ще подпомогнат участниците да формулират идеи за технологични решения в полза на обществото.

Крайната цел на Sofia - Smart City Hackathon е да бъдат избрани предложенията, които са изпълними и имат потенциал, а наградата е именно реализация на добра идея, която да има явен принос в технологичното развитие на столицата.

Всеки, който има интерес към подобряването на придвижването в градска среда, а именно как да го направи по-достъпно и ефективно, чрез технологии и иновации достъпни за жителите на София, може да се включи в инициативата като се регистрира тук.

Желаещите да се включат следва да посочат проблем, идея или цялостно предложение, свързано с градската мобилност. Вратите са отворени за всички, които имат отношение и желаят да участват дейно в дискусията за подобряване на придвижването в столицата.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини