Франс прес съкращава над 100 работни места

  • 04 октомври 2018 21:40

  • 1767
  • 0
Франс прес съкращава над 100 работни места
© Getty Images/Guliver (архив)

Изпълнителният директор на френската информационна агенция АФП Фабрис Фрис обяви план за съкращаване на 125 работни места в идните пет години, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Съкращенията се планира да бъдат извършени, като не бъдат заменени служители, които ще се пенсионират през тези пет години. През този период ще се пенсионират 160 души. Но агенцията посочва, че ще бъдат създадени и 35 нови позиции.

Съкратените 125 работни места представляват около 5 процента от персонала на агенцията според данни към края на 2017 г. Ще бъдат съкратени около 85 технически и административни длъжности заедно с 40 журналистически позиции. Ръководството казва, че мярката е необходима, за да се справи агенцията с повишаващите се разходи и цени. Така до 2023 г. ръководството се надява да намали с 16,5 милиона евро разходите на агенцията, от които 14 милиона евро на ниво разходи за персонала.

Паралелно с тези мерки ръководството на агенцията иска да приложи в рамките на своя план за трансформация целта си за разрастване на дейностите. Тази цел бе заявена от Фабрис Фрис през юли. Тя визира генерирането на 30 милиона евро допълнителни търговски приходи за 5 години благодарение на инвестиции във фотографията или видеата.

За финансирането на този план, който се очаква до 2023 г. да струва 21 милиона евро, Франс прес има намерение да поиска помощ в размер на 17 милиона евро от фонд, подпомагащ трансформацията на обществените компании.

Фабрис Фрис пое ръководството на Франс прес през април.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини