Продадоха списание "Тайм" за 190 милиона долара

  • 17 септември 2018 12:05

  • 1379
  • 1
Продадоха списание "Тайм" за 190 милиона долара
© Getty Images

Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група „Сейлсфорс“ (Salesforce) купи сп. "Тайм" за 190 милиона долара, съобщава „Форбс“.

Досегашният собственик на изданието, корпорацията „Мередит“ (Meredith Corp.), обяви, че е продала "Тайм" на Бениоф, пионер в облъчната технология и съпругата му за 190 милиона долара в брой. Бениоф придобиват "Тайм" като семейно капиталовложение и сделката няма нищо общо с групата Сейлсфорс, на която Марк Бениоф е главен изпълнителен директор и съосновател, се подчертава в комюникето на американската медийна група и на Мередит.

Господин и госпожа Бениоф няма да участват в дейностите на списанието, нито при вземането на издателските решения, които ще останат в ръцете на досегашния ръководен екип на "Тайм", уточняват от „Мередит“. Миналата година „Мередит“ купи за 2,8 милиарда долара издателската компания Тайм инк (Time Inc), на която принадлежат десетки медии, сред които списанията "Тайм", "Форчън" и "Пипъл". Според данни на в. "Ню Йорк таймс" в сделката са участвали братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Борис

2018.09.17 | 22:16

1
Облъчна? Вие сте облъчени бе. Облачна се пише, идва от облак.

Добави коментар

Водещи новини