„Живот за птиците“ с номинация за европейските бизнес награди

  • 06 август 2018 11:37

  • 1273
  • 0
„Живот за птиците“ с номинация за европейските бизнес награди
© Pixabay

Проектът ЧЕЗ Разпределение България - "Живот за птиците", е номиниран за европейските бизнес награди, информират от дружеството. Дружеството стартира и негов сайт.

Европейската комисия ще отличи идеи на компании, допринесли значително за устойчивото развитие. "Живот за птиците" се състезава в категория "Бизнес и биоразнообразие", се уточнява в текста.

Със съдействието на Българско дружество за защита на птиците се предвижда да бъдат създадени механизми за опазване живота на пернатите и осигуряване на възможности за безопасно гнездене след определяне на рисковите райони.
Компанията ще инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и ще монтира 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Ще бъде създаден и прототип за безопасен за птиците стълб.

Запазването на биологичното разнообразие е в основата на идеята за проекта, който печели висока оценка на европейско ниво и получава финансиране в размер на 1,83 млн. евро по програма LIFE на Европейския съюз, която предоставя средства за проекти за опазване на околната среда и природата, се отбелязва в съобщението. ЧЕЗ Разпределение съфинансира проекта с 820 хил. евро.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на церемония, организирана от ЕК и австрийското министерство за устойчиво развитие, която ще се състои във Виена на 14 ноември т.г.

Повече подробности за проекта "Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България", (LIFE16/NAT/BG/000612) могат да бъдат намерени на стартиралия нов сайт на ЧЕЗ Разпределение, посветен на защитата на птиците - www.lifebirds.eu.

Последвайте канала на

Novini.bg
1273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини