10 000 пушачи на ден избират бездимните продукти

  • 24 юли 2018 10:32

  • 2706
  • 0
10 000 пушачи на ден избират бездимните продукти
©

Вече близо 7 милиона пушачи по света или 10 000 души ден са отказали цигарите и са преминали към системата за нагряване на тютюн IQOS. Това сподели Фредерик де Вилде, президентът за ЕС на компанията-производител Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), по време на посещението си в България в края на месец юни. Впечатляващите резултати са постигнати само за 4 години, откакто лидерът в индустрията пусна за първи път на пазара в Япония бездимната си платформа IQOS, чиято технология нагрява тютюна вместо да го гори. Системата се предлага вече на 38 пазара по целия свят. Само за 7 месеца, откакто IQOS се предлага и у нас, вече десетки хиляди българи са заменили конвенционалните цигари с бездимната платформа.

От компанията затвърдиха ангажимента си за изграждане на бъдеще без дим и споделиха, че очакват 30% от пълнолетните пушачи да преминат към системата за нагряване до 2025 г.

Висшият мениджмънт на Филип Морис бе в България по повод участието на президента за ЕС на компанията в най-голямото събитие за технологии и иновации за годината Webit Festival 2018 – поредна причина водещата световна тютюнева компания да се позиционира като лидер в областта на иновациите и високите технологии.

България се превръща в лидер на в предлагането на бездимните продукти на пазара благодарение на добрата регулаторна база и хармонизираното с ЕС законодателство, коментира Христос Харпантидис, управляващ директор на ФМИ за Югоизточна Европа, по време на ексклузивна среща с медиите. “Впечатлен съм от интереса на българите към науката и иновациите и как за кратко време толкова много от тях вече познават и използват IQOS. Любопитното е, че те не само използват иновативния продукт, но и говорят за него и оценяват положителните му качества, които той им носи по отношение на здравето им”, добави регионалният директор. Подобна ексклузивна среща с висшия мениджмънт на ФМИ се провежда за първи път, от стъпването на тютюневата компания на нашия пазар преди 12 години.

От ръководството на компанията коментираха и последните научни резултати от проведеното 6 месечно клинично проучване с близо 1000 души - група пълнолетни пушачи, преминали на системата за нагряване IQOS и такива, които пушат конвенционални цигари. Резултатите от изпитването са впечатляващи - показателите на преминалите пушачи към системата за нагряване се доближават значително до тези, които са спрели да пушат. Данните показват, че само след период от шест месеца осем измерени биологични реакции (първични крайни точки за клиничен риск) се подобряват при хората, преминали на системата за нагряване. Тези крайни точки за клиничен риск са свързани със сърдечно-съдови, белодробни и други заболявания. Проучването е може би първото по рода си от такъв мащаб, допълниха от компанията.

На снимката: Фредерик де Вилде

Перспективите и очакванията на най-висшия мениджмънт в резултат на наблюдаваните трансформации бяха споделени от Христос Харпантидис, Управляващ директор за Югоизточна Европа /Гърция, Румъния, България, Хърватска, Словения в следното интервю:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини