Само една фирма прояви интерес към недовършената сграда на ИПК "Родина"

  • 18 юни 2012 18:56

  • 1204
  • 0
Само една фирма прояви интерес към недовършената сграда на ИПК "Родина"
©

Само една фирма закупи тръжна документация за участие в публичния търг с явно наддаване за продажбата на имот – частна държавна собственост, новострояща се сграда „Редакционен корпус” на бул. „Цариградско шосе 113”, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

До изтичането на крайния срок, който беше днес до 17. 30 часа, тръжна документация беше закупена от фирма „ИПК Родина” АД. Търгът ще се проведе на 25 юни от 11.00 часа в сградата на АПСК. Припомняме ви, че началната тръжна цена е 20 000 000 лева (без вкл. ДДС), а стъпката на наддаване – 1 000 000 лева (без вкл. ДДС). Депозитът за участие е в размер на 2 000 000 лева (без вкл. ДДС).

До участие в търга не се допускат: консорциуми, офшорни дружества; лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава; лица, които са в ликвидация; лица, обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност; както и лица, осъдени за банкрут; чужденци и/или чуждестранни юридически лица, неотговарящи на условията на чл. 29 от Закона за собствеността или лица, за които със закон е установено, че нямат право да придобиват право на собственост върху земя на територията на Република България.

В изпълнение на Решението на Министерски съвет е вменено задължение на купувача, в срок до една година от сключването на Договора да въведе сградата в експлоатация или да я разруши и разчисти терена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1204 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини