Кои са най-големите банки у нас към 31 март 2019 г.?

  • 03 май 2019 14:42

  • 2377
  • 2
Кои са най-големите банки у нас към 31 март 2019 г.?
© Pixabay

Само след няколко месеца у нас предстои да бъдат завършени две банкови сделки, които ще променят банковата система.

Банка ДСК ще добави нови над 6 млрд. лв. активи след придобиването на Сосиете Женерал Експресбанк, която днес вече е само Експресбанк. С това институцията ще се превърне в най-голямата банка в страната, като ще изпревари днешния лидер Уникредит Булбанк.

В топ 3 може би ще има и още едно разместване, като настоящата трета по големина ОББ по всяка вероятност ще бъде изместена от Пощенска банка, след като последната завърши покупката на Банка Пиреос.

Така със серия от сделки (бел. ред. Пиреос Банк, Алфа Банк и по-рано ДЗИ Банк), Пощенска банка е на път да се превърне в още по-сериозен играч у нас с активи за над 12 млрд. лв.

Или иначе казано, само след няколко месеца у нас ще има 4 банки с активи за над 10 млрд. лв. - Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Пощенска Банка и ОББ, образувана от сделка между ОББ и СИБАНК.

Какво е положението днес сред най-големите банки в страната? Кои са банките с най-бърз ръст на активите за последната година? Прочетете повече в kredit.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
2377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.03 | 16:32

1

Пълнете банките, пълнете, те комунистите яко се точат за власт. Даже е достатъчно едно тяхно временно правителство да ги ошушка до стотинка. Имат голям опит. Питайте Ленчето ако не вярвате.

Умник Гюро

2019.05.05 | 08:33

2

КОЛЕГИ ,НЯМА ЗАПЛАТИ.ЦВИНОКИО ГИ Е ОТКРАДНАЛ ОТ ОФИСА НА ГЕРБ.НА ТРЪГВАНЕ ,НАМЕКНАЛ ЗА ДЕВЕТИ АПАРТАМЕНТ ОТ "ЕВТИНИТЕ " НА АРТЕКС.СПИРАЙТЕ ДА ТРОЛИТЕ И ДА ГО ТЪРСИМ ,КРАДЕЦА ДОЛЕН.

Добави коментар

Водещи новини