ИТ експерт: Обвинените за финансова пирамида за милиарди са действали по класическа технология за мрежов маркетинг

  • 11 март 2019 08:09

  • 1908
  • 3
ИТ експерт: Обвинените за финансова пирамида за милиарди са действали по класическа технология за мрежов маркетинг
©

Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в САЩ са действали по класическа технология за мрежов маркетинг. Това каза IT специалистът и експерт по криптовалути Цветан Аврамов в ефира на БТВ.

"Те са се възползвали от бума на криптивалутите и са предлагали нещо, което дори не е подобна валута. За пет години Ружа и Константин успяват да рекламират криптовалутата OneCoin пред крупни инвеститори от всички континенти. Убеждават ги, че криптовалутата формира цената си единствено от търсене и предлагане на регулираните борсови пазари. Самата измислена валута не е била представена на борсата, а хората са се привличали чрез познати и приятели", обясни експертът.

"Те са се подлъгвали най-вероятно, защото не са се интересували, а обещанието за бърза и лесна печалба е било ключовото в измамата, за което са се хващали", открои Аврамов.

Експертът отбеляза, че са се организирали семинари и срещи, на които са се предлагали обучителни пакети, чрез които включилите се да склонят и други хора да вложат в OneCoin. "Обучителните пакети са започвали от 150 долара, правени са банкови преводи, получавали са и пари в биткоини", добави експертът.

Според него и името не е случайно, то доста прилича на биткоин, но е обяснявано, че е инвестиция в бъдещето. Не са получавали документ за тези пакети. Българите са имали голям опит в създаването на многослоен маркетинг, работили са в над 20 държави.

Офисите на OneCoin в София бяха обискирани януари миналата година. Няколко месеца по-рано Ружа потъва в нелегалност, а единствената връзка на медиите с компанията е един електронен адрес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1908 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
шопендар

2019.03.12 | 11:56

3

ако ни бяха пуснали по света поне с двайсет години по рано,сега в България щеше да е пълно с милионери и милиардери

дядо Добри

2019.03.11 | 08:56

1

Нещо подобно, като хамеуиканския долар ,с тази разлика,че няма разходи за печатане на хартийки без покритие.
Най-големите износители на оръжие и най-големите мошеници,айдуци и престъпници - това са ФАЩ

kolxo

2019.03.11 | 12:38

2

За разлика от конвертируемите рубли? Колко струва един хляб тоя месец в сибир? За един приятел питам. Знам, че при Путишвили всичко е супер - всеки месец добавят по една нула на заплатите (и по 2 на цените, но това е друга тема).

Добави коментар

Водещи новини