Шумът на парите идва – ето и всички лектори за 2018 г.

  • 09 май 2018 12:15

  • 1782
  • 1
Шумът на парите идва – ето и всички лектори за 2018 г.
©

Деветото издание на Шумът на парите, определяно от мнозина за икономическото събитие на годината, ще се проведе на 22 и 23 май в зала ЕФЕ на хотел Маринела.

Форумът и тази година е безплатен за присъствие, като се очакват над 1500 посетители.

Пред аудиторията тази година ще дискутират повече от 40 лектори. Ето и списък на потвърдилите имена:

Панел „Капиталови пазари“, 22 май (вторник), 9.30 ч.

Борсовият панел традиционно е откриващ за Шумът на парите. От едната страна на модератора Илиян Скарлатов, управляващ партньор на Mane Capital, ще седнат изпълнителните директори на фондовите борси на България и Македония, съответно Иван Такев и Иван Щериев, както и Сократис Лазаридис, гл. изп. директор и член на Съвета на директорите на Helex Group.

Представителите от родна страна ще са Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг, Никола Янков, председател на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт, и Георги Бабев, член на Съвета на директорите на Градус АД.

Именно последната спомената компания се очаква да осъществи в следващите месеци първично публично предлагане на Българска фондова борса и да набере повече от 100 млн. лв.

Панел „Двигатели на растежа“, 22 май (вторник), 11.15 ч.


Изпълнителните директори на Алкомет АД Хюсеин Йорюджю и на Смарт Органик Яни Драгов са представители на голяма публична компания и друга, която впечатлява със своя ръст и покоряване на чужди пазари.

Икономистите ще бъдат представени от Георги Ангелов, главен икономист в Отворено общество, както и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) – Стамен Янев.

Доц. Косьо Стойчев, преподавател от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от катедра „Регионална и политическа география“, и арх. Любомир Станиславов от Аутомотив Клъстер България са останалите участници в дебютния за Шумът на парите панел. Дискусията ще е води от колегата ни Иван Нончев.

Панел „Лични финанси“, 22 май (вторник), 12.45 ч.

Третият и последен панел за първия ден на събитието е един от най-посещаваните от миналогодишното издание – Лични финанси.

За второто си поредно участие у нас пристига Франк дьо Плеси, главен изп. директор и председател на Борда на директорите на IKS KB Amundi Group, която по последни данни е най-голямото управляващо дружество в страната.

Пазарът на криптовалути и блокчейн технологията ще обсъдим с мениджъра на Адмирал Маркетс Димитър Цонев и Владислав Драмалиев, учредител и директор Фондация „Битхоуп“.

От българските управляващи дружества в дискусията ще се включи д-р Александър Апостолов, портфолио мениджър в ЮГ МАРКЕТ Фонд Мениджмънт, а за вложенията в имоти ще ни разкаже повече основателят на Bulgarian Properties Михаил Чобанов.

Участие в панела ще вземе и Петко Вълков, директор на дирекция Частно банкиране в Първа инвестиционна банка.

Панел TechНологии, 23 май (сряда), 9.30 ч.

Вторият ден от събитието ще стартира с панел TechНологии, който замества „Бъдещето на технологиите“ от миналата година.

Освен като един от най-многобройните от гледна точка на лектори, тук ще видим и добре познати за страната ни специалисти, като главния изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев и генералния мениджър на Viber за ЦИЕ Атанас Райков, а също и изпълнителния директор на Bulpros Ивайло Славов и добре познатия на инвестиционната общност в страната Павел Езекиев, който ще ни разкажа за събитие, което ще влезе в световното полезрение само броени часове преди Шумът на парите.

За да разкаже повече за българския дигитален пазар поканихме Георги Малчев, управляващ съдружник в Xplora.bg, докато основателят и изпълнителен директор на ebag.bg Иван Александров ще сподели пред нас част от тайните, довели до успеха на най-популярния онлайн супермаркет у нас.

На последно място, но може би като един от най-интересните лектори, се очертава и Валентин Найденов, управител на mining.bg, който, освен че ще ни разкаже, също така ще ни и покаже как се добиват криптоваути и как можем и ние да печелим от това.

Панел „Имоти“, 23 май (сряда), 11.15 ч.

Дискусията се очертава като една от най-интересните в 9-ото издание на Шумът на парите - не само заради повишения интерес към вложенията в имоти, но и заради звездното присъствие тази година.

Сред участниците, които ще дискутират актуалните теми в сектора заедно с модератора Иван Велков, са: Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers International, и Бисера Пейчева, регионален мениджър София в Планекс Инвест и мениджър Поддръжка на сгради в PLHome.

Изпълнителният директор на ЕРА България Антон Андонов, както и управителите на ARCO REAL ESTATE и ФОРОС, съответно Евгени Василев и Добромир Ганев, ще са останалите панелисти в дискусията.

Пазарът на земеделски земи у нас ще бъде дискутиран с Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион Инвест.

Панел „Банки“, 23 май (сряда), 12.45 ч.


Банковият панел отново ще бъде воден от изпълнителния директор на Кредит Център Тихомир Тошев. Сред панелистите личат имената на Неделчо Неделчев, главен изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, изпълнителният директор на Пощенска банка Асен Ягодин, главният оперативен директор на TBI Bank Николай Спасов и главният икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов.

Представители на Сосиете Женерал Експресбанк и новата трета по големина банка в страната - Обединена Българска Банка, също ще се включат в дискусията.

Спонсори на проявата през 2018 г. са: Първа Инвестиционна банка, CSOFT, Philip Morris, SIRMA Group, Градус, ALCOMET, TBI BANK, Admiral Markets, Qatar Airways, Garitage park, Opel, Residential Park Lozen, Aмерикански университет в България, Юг Маркет и Юг Маркет Фонд Мениджмънт, Пощенска Банка, International Hotel Casino & Tower Suites, Amundi asset management и Сосиете Женерал Експресбанк.

Организационен партньор на събитието е агенцията за връзки с обществеността United Partners.

Медийни партньори на събитието са: Novini.bg, Economic.bg, Kaldata.com, Offnews.com, Imot.bg, ФАКТИ, Businessmap.bg, в. Труд, сп. Икономика.

Последвайте канала на

Novini.bg
1782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.09 | 12:43

1
смешни"експерти" с нулева познаваемост и раздути титли....100%-ви манипулатори!

Добави коментар

Водещи новини