Българската агенция за кредитен рейтинг присъди първоначален кредитен рейтинг на Кредисимо АД

  • 14 януари 2016 13:30

  • 1294
  • 0
Българската агенция за кредитен рейтинг присъди първоначален кредитен рейтинг на Кредисимо АД
©

През 2015 г. „Кредисимо” АД – Финансово технологична (ФинТек / FinTech) структура с многогодишно присъствие на пазара, получи сертификат за присъден кредитен рейтинг от „Българската агенция за кредитен рейтинг АД” (БАКР). Агенцията присъди дългосрочен кредитен рейтинг на „Кредисимо” АД „ВВ+” (перспектива: стабилна) и краткосрочен рейтинг „B”.

В процеса на присъждането на кредитния рейтинг са използвани официално приетите от БАКР методологии за присъждане на рейтинг на финансова сила на банка и за присъждане на корпоративен кредитен рейтинг. За изработването на кредитния доклад и присъждането на кредитен рейтинг е използвана информация от оценяваното дружество, годишните одитни доклади на Делойт, Национален Статистически Институт, БНБ, база данни на БАКР, консултанти и други източници на публична информация.

Присъждането на висок рейтинг на „Кредисимо” АД от страна на международно призната рейтингова агенция, е потвърждение за стабилността и потенциала на компанията като институция и за ролята й в развитието на българския онлайн финансов пазар.

„Кредисимо“ е първата, и за сега единствена, независима българска кредитна структура от сектора на тъй наречените „бързи кредити“ с присъден кредитен рейтинг.

Последвайте канала на

Novini.bg
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини