Петя Аврамова: Повече от 80% от средствата по ОП "Региони в растеж" са договорени

  • 07 декември 2018 14:17

  • 1731
  • 0
Петя Аврамова: Повече от 80% от средствата по ОП "Региони в растеж" са договорени
© МРРБ (архив)

Повече от 80 на сто от средствата по оперативната програма /ОП/ "Региони в растеж" са договорени, около 40 на сто е разплащането по нея, което означава, че тя се изпълнява с бързи темпове и няма да останат неусвоени средства. Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно

Започнала е работата по един от големите проекти по оперативната програма за обновяване на центровете за спешна медицинска помощ и снабдяването им с нови линейки със съвременно оборудване, припомни Аврамова, цитирана от БТА. 

"Около 25 процента от републиканската пътна мрежа у нас е в лошо състояние. Очакваме въвеждането на системата за таксуване от догодина да осигури повече средства за тяхната рехабилитация. През следващата година ще търсим възможност да ремонтираме и отсечката между Чирпан и Стара Загора на автомагистрала "Тракия", допълни тя. 

Министър Аврамова и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков участваха в официална церемония в Ямбол за откриването на основно реновираните със средства по ОП "Региони в растеж" /2014-2020 г./ пешеходна улица и парк в централната част на града. Проектът е на стойност от близо пет милиона лева и бе приключен по-рано от предвидения срок. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини