Община Русе ще кандидатства за евросредства за възстановяване на язовир

Община Русе ще кандидатства за евросредства за възстановяване на язовир Булфото (архив)

Община Русе ще кандидатства с проект за 1,2 млн. лева по оперативната програма "Околна среда". Парите са нужни за възстановяването на язовир "Образцов чифлик" край града - това става известно от докладна записка на кмета Пламен Стоилов до Общинския съвет, предаде БТА.

Водоемът е готов за ремонт, след като през миналата година бе източен. Проектното предложение "Възстановяване на първоначалните параметри на язовир "Образцов чифлик" предвижда подобряване на техническото състоянието на водоема и превенция на риска от наводнения.

Дейностите включват модернизация на преливника, ремонт на основния изпускател, изграждане на отводнителни съоръжения след язовирната стена, реконструкция на водосток след язовира, почистване на наносите, изграждане на контролно-измервателна система.

В докладната кметът предлага на Общинския съвет да одобри кандидатстването по оперативната програма, като общината осигури съфинансиране в размер до 226 000 лева. Докладната записка ще бъде подложена на гласуване по време на предстоящото заседание на Общинския съвет през този месец.

Спорт

Коментари

  1. 2018.10.03 | 17:00

    Гербаджийското джудже кмет не се накраде и ще е*е майката и на тоя язовир, както такова майката на целия град и открадна парите!

  2. 2018.10.03 | 15:45

    в злия социализъм строяхме със собствени стредства и проекти, а в еврогейската демокрация чакаме на помощи като циганите и то за поддръжка. не за строежи на нови съоръжения, пътища, заводи. направете си изводите. от държава ни превърнаха в периферна колония.

  1. 1

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?